Tramp podnosi ostavku do kraja godine?

Podijeli

Toni Švarc, koautor memoara “Trump: The Art of the Deal” iz 1987. godine, predviđa da će američki predsjednik podnijeti ostavku najesen, ako ne i ranije.

Švarc, ‘pisac iz sjene’ navedenog poslovnog bestselera aktuelnog američkog predsjednika, smatra da je Tramp na korak do silaska s vlasti i da bi bio “šokiran” ukoliko se to ne dogodi najkasnije do kraja 2017. godine.


Švarc tvrdi da Trampa čeka veliki skandal povezan s Rusijom i predviđa da će on obezbijediti imunitet od kaznenog progona ukoliko podnese ostavku na predsjedničku funkciju, prenose Huffington Post i CNN.

Taj američki novinar i pisac koji je u 80-im godinama radio na Trampovoj knjizi punih 18 mjeseci i tim je povodom intervjuisao kontroverznog milijardera već neko vrijeme tvituje o tome da američki predsjednik praktično broji posljednje sedmice u Bijeloj kući.

Oko Trampa se, poručuje Švarc, steže obruč nezavisne istrage o potencijalnoj saradnji njegovog izbornog štaba i ruskih vlasti tokom predsjedničke kampanje. Istragu predvodi posebni istražilac Robert Miler, koji je tim povodom oformio veliku porotu u Vašingtonu.

Švarc predviđa da će rezultati istrage voditi u kazneni progon, a Donald Tramp će nastojati da po svaku cijenu izbjegne zatvorsku kaznu.

Protivnike američkog predsjednika pozvao je da ga nastave kritikovati i da ne popuštaju pritisak, a izvrijeđao je i Trampovu odraslu djecu – Erika i Donalda Trampa Jr, ali i Ivanku Tramp, navodeći, između ostalog, da pate od Štokholmskog sindroma.

Posljednji tvit ipak je izbrisao, poručivši da ih lično ne poznaje i da želi ostati fokusiran na predsjednika Trampa.


Švarc slovi kao žestok kritičar Donalda Trampa i za vrijeme predsjedničke kampanje često je upozoravao na opasnost od njegovog pristupa nuklearnom oružju.

Prošle godine izjavio je da besplatno savjetuje izborni stožer Trampove protivkandidatkinje Hilari Klinton, nazvavši to kajanjem zbog ličnog doprinosa u izgradnji njegovog uspjeha prije tri decenije.

Tportal