Nikola Peković kupio hotel Mediteran u Bečićima

Podijeli

Proslavljeni košarkaš Nikola Peković kupio je luksuzni hotel Mediteran u Bečićima vlasništvo kompanije Maestralturs, budvanskog biznismena Blaža Dedića.

Vijesti pišu da je doskorašnji predsjednik Košarkaškog kluba Partizan i igrač američkog NBA kluba Minesota, potpisao krajem jula kupoprodajni ugovor za hotel u Bečićima.

Zabilježba prava svojine upisana je prije dva dana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Oglas za prodaju hotela raspisivan je više puta od kada je 2013. uveden stečaj u firmu Maestralturs.

Posljednji pokušaj prodaje bio je prije godinu, kada je hotel i ostala imovina ponuđen po cijeni od 30 miliona eura.

Dedić, čije se poslovanje našlo pod lupom tužilaštva i u Crnoj Gori i Srbiji zbog veza sa grupom narkobosa Darka Šarića i privatizacijom hotela u Srbiji, kupio je prije više od decenije hotel Mediteran od Budvanske rivijere u koji je uloženo više desetina miliona eura i napravljen luksuzni kompleks.

Dedić je ranije negirao navode Specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac od kokaina kupujući firme u Vojvodini, upravo za Šarića a preko svoje firme Maestraltours. Dediću su u Srbiji zaplijenjeni vrijedni hoteli, upravo u vlasništvu tog preduzeća.

Za pranje novca u Beogradu podignuta je posebna optužnica protiv Šarićeve grupe, a Dedić je jedina osoba koja nije na spisku optuženih.

Dedić je tvrdio da nikakve poslove nije radio sa Darkom Šarićem.

Srbija je od Crne Gore tražila izručenje Dedića 2013. godine, ali Vrhovno državno tužilaštvo nije dalo saglasnost.

Peković se u hotelu Mediteran oženio prije godinu, a vjenčani kum mu je bio Duško Šarić, mlađi brat narkobosa.

Peković nikada nije krio bliske veze sa braćom Šarić, a hotel Mediteran godinama je mjesto u kome boravi mlađi Šarić.

Na hotelski kompleks je i dalje upisana hipoteka Hipo Alpe Adria banke na ime kredita od 5,3 miliona eura koji je prije deset godina uzela Dedićeva firma.

A koliko je Peković dao za kupovinu hotela, ne zna se. Poznato je da je početkom avgusta, na posljednjem oglasu koji je stečajna uprava raspisla, ukupna početna cijena ponuđene imovine Maestraltoursa iznosila oko 30,67 miliona eura.

Hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvjezdice.

Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, loby bar, dvije restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazenom sa wellness & spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, aqua park, fontane, rijeku i ribnjak, TV salu, rent-a car službu i suvenimicu.

Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.

Tada je na prodaju bila i jahta Cranchi Atlantique 40 za 110 hiljada eura.

Stečajna uprava prodavala je i 29 automobila, marke nišan za ukupno 58 hiljada eura, odnosno dvije hiljada eura po vozilu.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine zbog višegodišnjeg milionskog duga.

Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od četiri miliona eura.