Rekordna posjećenost na Durmitoru, najviše Francuza

Podijeli

Nacionalni park Durmitor je tokom ove godine do sredine avgusta posjetio rekordan broj gostiju, njih 105.000, što je čak 55 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kazao je direktor NP Tomo Pajović.

“Takođe imamo najava da će se i dalje nastaviti takav trend posjete, što nam obećava da će ovo biti izuzetno uspješna turistička sezona i da ćemo nakon sumiranja, postići rezultate bolje nego što smo i sami planirali”, naveo je Pajović za Portal Analitiku, dodajući da posjetioci iz skoro svih krajeva svijeta posjećuju UNESKO-vo zaštićeno područje i zainteresovani su za pješačke i biciklističke staze, osvajanje planinskih vrhova, rafting rijekom Tarom, obilazak Crnog jezera i Centara za posjetioce i sportski ribolov.

Kada je riječ o strukturi posjetilaca, najveći broj turista dolazi iz Francuske, Njemačke, Belgije, Poljske, Češke, Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

“Osim tradicionalne ponude, Nacionalni park nudi i nove turističke proizvode kao što su crosscountry i freeride staze, šuma za čitanje, iznajmljivanje kajaka i bicikala, a na raspolaganju je i dječije igralište”, rekao je Pajović.