Facebook na mobilnim uređajima sada izgleda ljepše

Podijeli

Facebook se posljednjih mjesec dana pohvalio rekordnim prihodima na nivou cijele kompanije, od čega su posebno vrijedni oni od mobilnog oglašavanja, piše ICTbusiness.info.

Osim toga, kompanija se pohvalila rastom broja korisnika, a postao je i najvoljeniji brend na svijetu. Kao da sve to nije dovoljno, njegov osnivač i izvršni direktor (CEO) Mark Zakerberg ušao je u društvo pet najbogatijih ljudi na svijetu.

Sve to ne bismo gledali da se Facebook ne poboljšava iz dana u dan na svim poljima. Osluškuje mišljenje korisnika, prati trendove i razvija se zajedno s potrebama onih koji obitavaju na nekoj od kompanijih društvenih mreža. Upravo zato na red je došla sama Facebook aplikacija, koja će u bliskoj budućnosti dobiti cijeli niz noviteta.

Komentari će izgledati potpuno drugačije jer se mijenja dizajn samih “bokseva” u kojima se oni ostavljaju, ali i način obavještavanja koje jasno daju do znanja gdje se šta komentarisalo i gdje ste primili odgovor. Sama struktura i princip komentarisanja ostaće praktički identični, ali dizajn će biti bitno drugačiji. Sve u cilju da iskustvo korišćenja na mobilnom uređaju bude bolje, ljepše, preglednije.

U istom smjeru ide i News Feed, kojim će biti lakše “surfovati” nego dosad, ali biće i lakše komunicirati i pratiti sami tok razgovora u koji ste se uključili. Ipak, zanimljivije od toga je da na samom vrhu displeja mobilnog uređaja više neće biti ona prepoznatljiva plava Facebookova traka, koja je zauzimala poveći dio samog displeja, ipak čini nekoliko centimetara. Time se dobija dodatni prostor.

Nadalje, profilne fotografije više neće biti u kvadratu nego u krugu, kao na Twitteru, same objave biće malo podebljane, na iOS će se “back” isticati kako bi bilo lakše vratiti se na prethodnu stranicu, a linkovi koje vidite pokazaće kuda vas vode, tako da unaprijed znate šta ćete kliknuti.

Može se reći da promjene nijesu revolucionarne, ali dizajn je u skladu s novijim vremenom. Takođe, nešto osvježavajuće uvijek dobro dođe i Facebook to jako dobro zna…