Kasni autoput prema Crnoj Gori – Srbija nezadovoljna dinamikom radova

Podijeli

U Vladi Srbije nijesu zadovoljni dinamikom gradnje dionica autoputa od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, a što je dio planiranog autoputa Beograd – Bar.

Pomenute dionice gradi kineska komoanuja Šangdon, a srpski mediji prenose da je nakon kritika na njihov rad reagovao ambasador Kine u Beogradu tako što je uputio pismo kineskoj kompaniji. Nije saopštena sadržina tog pisma.

“Kada dolazite najavljeno na gradilište, sa novinarima nekako sve djeluje našminkano. Više volim da dođem nenajavljeno sa inženjerima da vidimo gdje su problemi i kako da ih riješimo”, rekla je potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović za RTS.

Ona je pojasnila da na Koridoru 11 rade dvije kineske kompanije i da sa kompanijom koja radi na dionici Surčin- Obrenovac nema problema, da je dinamika posla odlična, da radnici dolaze u 4 sata ujutro na posao i odlaze sa gradilišta u 19 sati.

Ona je podsjetila da su za radove na koridorima raspisani međunarodni ugovori, da nije važno odakle je kompanija, već je važno da se poštuju rokovi.

Sa bugarskom kompanijom prije dvije godine raskinut je ugovor jer su sa radovima kasnili 7,8 mjeseci.

Nakon upozorenja kompanijama, kako kaže, vidi se efekat te je tako dinamika radova na Koridoru 10 sada bolja i na jesen biće puštena dionica od 31 kilometar od Pirota ka Dimitrovgradu.