Bivša agentica CIA-e prikuplja novac da kupi Twitter, samo da bi ukinula Trampov profil

Podijeli

Koliko su pojedini Amerikanci bijesni na postupke svog kontroverznog lidera Donalda Trampa, pokazuje primjer  bivše agentice CIA Valeri Plejm Vilson, koja je objavila da prikuplja novac kako bi kupila Twitter – omiljeno Trampovo mjesto za objavu često uznemirujućih i čudnih stavova.

Cilj Plejm Vilson je jednostavan – kupiti Twitter kako bi ugasila nalog Donalda Trampa!


“Donald Tramp je učinio užasne stvari preko Tvitera. Od podsticanja bijelih supremacista do promocije nasilja nad novinarima – njegovi tvitovi štete ovoj zemlji i uznemiravaju ljude. Ipak, aktuelne prijetnje nuklearnim ratom sa Sjevernom Korejom doveli su nas do opasnog nivao”, navodi se na stranici preko koje se prikuplja novac.

Američki mediji prenose da je gospođa Plejm Vilson sebi dala jako težak zadatak (s obzirom da se procjena vrijednosti Twittera trenutno kreće na oko 12 milijardi američkih dolara) te da je ovo test upornosti ne samo nje, već i svih ostalih Amerikanaca koji žele da suzbiju glas Donalda Trampa.

Navodi se da je cilj prikupiti milijardu dolara, kako bi postala najveći vlasnik, a od petka, kada je počela kampanja, do danas prikupljeno je oko 10.000 dolara.

Mnogi kritičari smatraju da je Twitter morao sam zabraniti brojne tvitove Trampa, jer smatraju da štete nacionalnim interesima, a iz kompanije koja upravlja popularnom mrežom nijesu bili rapoloženi za ozbiljniji razgovor na tu temu:

“Ne dajemo komentare na sadržaj individualnih naloga iz razloga privaatnosti i bezbjednosti”, kratko su odgovorili, prenosi Mashable.

Čini se da kritike ne utiču ni na samog Trampa, koji nesmanjenom žestinom nastavlja da kritikuje najveće medije, oponente čak i one unutar njegove stranke, nerijetko im kačeći neprimjerene ocjene.