Google će Vas pitati: Da li ste depresivni?

Podijeli

Od osoba koje traže pojam “depresija” na Google-u, uskoro će se zatražiti da preuzmu upitnik kako bi procijenili da li pate od te bolesti.

Google je tim povodom sklopio partnerstvo s američkim Nacionalnim savezom za mentalne bolesti (NAMI) a usluga će za početak biti dostupna samo korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), prenosi BBC.

Svima koji budu ukucavali taj pojam u Google-ov pretraživač biće ponuđena opcija “Provjerite da li ste klinički depresivni”.

“Iako je u pitanju koristan alat, važno je da se ima na umu da on nije zamjena za jedinstveni metod za dijagnozu, saopšteno je iz NAMI-ja.

Alat, kako je navedeno u blogu koji najavljuje novi servis, ne može biti zamjena za profesionalnu pomoć od strane eksperata za tu oblast , već je u pitanju prva samoprocjena u cilju lakšeg utvrđivanja nivoa depresije i potrebe za ljekarom.

Pomoć će se na Google-u prikazivati u tzv. Ploči znanja, iznad svih ostalih rezultata pretrage, i zatražiće odgovore na devet pitanjaa vezano za mentalno zdravlje korisnika.