Nikola Peković “iskeširao” 8,5 miliona za hotel “Mediteran”

Podijeli

Poznati crnogorski košarkaš Nikola Peković kupio je luksuzni hotel “Mediteran” u Bečićima od kompanije Maestralturs budvanskog biznismena Blaža Dedića za 8,5 miliona eura, potvrdio je Privredni sud.

Hotelski kompleks je prodat po cijeni osam puta nižoj od procijenjene vrijednosti imovine, navodi Pobjeda, dodajući da je vrijednost hotela procijenjena na 68 miliona eura.

“Odlukom stečajnog upravnika od 16. juna, cjelokupna imovina stečajnog dužnika kompanije Maestralturs, hotel Mediteran, kao i ugostiteljska i ostala oprema hotelskog kompleksa, prodata je Nikoli Pekoviću iz Podgorice za 8,5 miliona eura”, kazali su iz Privrednog suda.

Vlasnik hotela, kompanija biznismena Blaža Dedića, bila je u stečaju od 2013. godine zbog višegodišnjeg duga, a hotel je 16 puta oglašavan na prodaju. Račun Maestraltursa bio je u blokadi pet godina, zbog duga od četiri miliona eura.

Hotel “Mediteran”

Maestralturs je vlasnik i hotela Vojvodina i Putnik u Srbiji.

Dedićevo poslovanje bilo je pod lupom tužilaštava Crne Gore i Srbije zbog navodne veze s grupom narko bosa Darka Šarića i privatizacijom hotela u Srbiji.

Hotel kojim sada gazduje košarkaš Peković ima 20.800 kvadrata zatvorene površine i 11.200 kvadrata parka.

Comments are closed.