Ovo simpatično vozilo san je svih dostavljača

Podijeli

Industrija automobila je zbog zagađenja okoline neprestana tema medija. Međutim, limeni ljubimci iz dana u dan postaju sve brižniji prema životnoj sredini, ali i sve manje oku ugodniji, dok mnogo veći zagađivači, kao što su kamioni, vješto prolaze ispod radara.

Ipak, iz Londona dolaze odlične vijesti:

Royal Mail (britanska Kraljevska Pošta) koja je u posljednjih 500 godina za prevoz pisama i paketa koristila konje, kočije i benzinska, odnosno dizelska vozila, a danas ima flotu od oko 49.000 vozila, odlučila je da se isproba u ekološkom svijetu pa je od kompanije Arrival na korišćenje uzela devet električnih kamiona, prenosi Dnevnik.hr.

Tri će biti manja, od 3,5 tone, dok će ostalih šest biti šest, odnosno 7,5 tona teški, a služiće za prevoz pošte iz distribucionih centara do lokalnih mjesta.

Valja napomenuti kako izgled novih Royal Mailovih kamiona koji s jednim punjenjem mogu proći 160 km, nije samo atraktivan, već i inteligentan.

Ogromno vjetrobransko staklo vozaču daje visok nivo vidljivosti, čime se zadovoljava strogi londonski Direct Vision Standard, koji zahtijeva da vozač mora biti u mogućnosti da vidi svaki kutak svog kamiona, bez korišćenja retrovizora ili kamera.