Stala gradnja Beograda na vodi: Arapi tvrde da je Srbija naduvala troškove?

Podijeli

Arapski investitor je zaustavio radove na Beogradu na vodi, najskupljem i najsumnjivijem projektu u Srbiji, i to zbog otkrića da ga srpski partner potkrada, tvrdi beogradski Kurir.

Po saznanjima tog lista, Arapi su u kontroli dosadašnjih poslova u gradnji otkrili da je srpska strana naduvala troškove u zajedničkoj firmi, i to tako što je izvođač radova „nabildovao“ fakture za troškove izgradnje.

“Nadležni u kompaniji koja je potpisala ugovor sa državom Srbijom o formiranju zajedničkog preduzeća Beograd na vodi uočili su da su troškovi gradnje veći nego za slične radove na drugim lokacijama u svijetu gdje takođe grade. Zato su poslali inspekcijski tim iz centrale i kada su detaljnije zavirili u finansije, uočili su razne nepravilnosti u plaćanju radova na gradnji Beograda na vodi. Kada su uporedili troškove nekih drugih njihovih investicija, otkrili su da je gradnja u Beogradu daleko skuplja i da su fakturisani ne samo uvećani troškovi već i neki nepostojeći. Zbog toga su obustavili radove”, rekao je neimenovani sagovornik Kurira.

Navodi se da je na gradilištu do skoro bilo “kao u košnici”, dok je sada broj radnika sveden na minimum.

“Međutim, i radnici koji su ostali praktično ništa ne rade”, dodaje izvor Kurira.

U to se u subotu, kako piše list, uvjerio i reporter Kurira, koji je na gradilištu zatekao svega nekoliko radnika.

Evidentno je i da je na gradilištu manje mehanizacije.

 

Opširnije čitajte na portalu Kurira.

Comments are closed.