Mišković planira da otvori hotel u Podgorici

Podijeli

Delta Holding, najveća srpska kompanija u vlasništvu Miroslava Miškovića, planira da, nakon Ljubljane, otvori i niz hotela u glavnim gradovima regiona, između ostalih i u Podgorici.

To je najavljeno prilikom susreta predstavnika uprave Delte i novinara.

Delta uskoro otvara svoj novi hotel Intercontinental u Ljubljani, jednu od svojih najvećih investicija u čiju je gradnju uloženo 50 miliona eura, nakon čega nastavljaju sa širenjem svog hotelskog biznisa u regionu. Osim Podgorice, cilj im je otvaranje hotela u glavnim gradovima Hrvatske i Albanije, Zagrebu i Tirani.

Mišković je i ranije ulagao u Crnoj Gori a najveća investicija bilo je otvaranje lanca marketa Maksi i gradnja najvećeg šoping mola u državi Delta City. Oba biznisa, međutim, u međuvremenu je prodao.

Na druženju uprave kompanije s novinarima iz regije, potvrđeno je da u Zagrebu žele da kupe neki od postojećih hotela, a želja im je da to bude Esplanade, pišu tamošnji mediji. To je novinarima u neformalnom druženju potvrdio i sam Mišković koji se rijetko pojavljuje u javnosti i druženjima s novinarima, dok je tokom svoje prezentacije kompanije, Marija Desivojević Cvetković, više potpredsjednice Delte za strategiju i razvoj, ona izjavila kako je Esplanade njihova želja, ali da zasad nisu započeli konkretne razgovore.

Turizam ih ne zanima

“Za ovakav posao potrebna je i saglasnost druge strane, a Esplanade je naša želja”, kazala je Desivojević Cvetković. Ona je pohvalila gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji ih je, kaže, odlično primio u Zagrebu, gdje su i gledali neke lokacije.

“Za sada je naša odluka da ne idemo u građenje novog već preuzimanje postojećeg hotela koji bi se mogao uklopiti u vrhunske standarde koje postavlja Intercontinental”, rekla je ona, a prenosi Poslovni.

Na pitanje imaju li interes za širenje hotelskog biznisa po hrvatskoj obali, Desivojević odgovara da oni nijesu kompanija koju zanima turistički sektor, jer su orijentisani na otvaranje biznis hotela visoke kategorije u velikim glavnim gradovima.