Od ponedjeljka pregled kod izabranog ljekara možete zakazati i preko mobilne aplikacije

Podijeli

Građani od ponedjeljka, 11. septembra, mogu zakazati pregled elektronskim putem kod svog doktora opšte prakse, bez odlaska u domove zdravlja, i to putem portala Fonda zdravstva za elektronsko zakazivanje eZdravlje.me.

Iz Ministarstva zdravlja su saopštili da pregled možete zakazati i preko mobilne aplikacije dostupne za Android korisnike. Aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Iz Fonda za zdravstvo je objašnjeno da je pristup portalu moguć putem web adrese (www.ezdravlje.me) ili odgovarajuće mobilne aplikacije (eZdravlje.me).

 

“Da biste pristupili ovom online servisu, neophodno je da se obratite svom izabranom doktoru kako biste dobili odgovarajući PIN kod. Prijava se obavlja ukucavanjem broja zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice), i PIN koda”, objašnjeno je na sajtu.

Kako se ističe, mobilnu aplikaciju za Android OS građani mogu preuzeti preko Google Play Store-a, dok će preuzimanje mobilne aplikacije za IOS biti omogućeno uskoro na iTunes App Store-u.

Od 15. juna ove godine, na snazi je novi sistem po kom izabrani ljekari zakazuju elektronskim putem specijalističke preglede u Kliničkom centru Crne Gore kod izabranog ljekara specijaliste.