U IDEA marketima pronađen falsifikovani med

Podijeli

Ministarstvo poljoprivrede Srbije iz trgovinskog lanca IDEA povlači livadski med pod robnom markom „K plus”, pošto je utvrđeno da je riječ o falsifikatu.

Med koji je bio na akciji od 25. do 27. avgusta prodavao se za 569 dinara po kilogramu, dok je uz ovu teglu trgovac drugi kilogram nudio za samo 171 dinar, što je popust od 70 procenata, saznaje „Politikin” Potrošač. .
Ovo je izazvalo sumnju potrošača, a potom i domaćih pčelara koji se već godinama bore protiv falsifikata meda.

Slučaj je prijavljen inspekciji koja je odmah reagovala, kontrolisala ovaj med i pronašla falsifikate zbog čega je i preduzela mjere, kaže Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

“Poslije prvobitne kontrole, uradili smo i superanalizu koja je potvrdila prethodne nalaze i izdat je nalog da se roba povuče”, kaže Nedimović i dodaje da će se uskoro znati više detalja o količinama i akciji koju je Ministarstvo poljoprivrede sprovodilo u posljednja tri mjeseca na suzbijanju falsifikata meda.

Inače, inspekcija je nakon dospjele superanalize ušla u pogone proizvođača koji je pakovao med za Ideu, ali Ministarstvo poljoprivrede još nije objavilo o kojoj firmi je riječ.