Da li će Zetagradnja od Glavnog grada dobiti odštetu od 7,1 milion

Podijeli

Sutkinja Dijana Raičković odbila je zahtjev zastupnika Glavnog grada Dragoljuba Raspopovića da se sprovede novo finansijsko vještačenje u sporu po tužbi Zetagradnje zbog dvogodišnjeg kašnjenja izgradnje luksuznog stambeno-poslovnog objekta u centru grada i zaključila trogodišnji spor.

Odluku o tome da li će Zetagradnji pripasti 7,1 miliona eura opremanje zemljišta. Zastupnik Glavnog grada je tražio novo vještačenje, jer smatra da je vještak Milenko Popović koristio pogrešnu metodologiju i nerealne cijene stambenih prostora, te da je zanemario kašnjenje Zetagradnje u obraćanju Upravi za nekretnine radi uknjižbe.

Drugi spor koji se vodi kod sutkinje Borjanke Zogović u kojem Zetagradnja tuži Glavni grad zbog sticanja bez osnova je takođe u završnoj fazi. Oni traže nadoknadu za izgradnju podzemnih garaža na Starom aerodromu, na šta su, tvrde, bili prinuđeni kako bi dobili dozvolu za gradnju stambenoposlovnog objekta u ovom naselju. U nalazu vještaka građevinske struke Sanje Radović navodi se da je izgradnja parking mjesta Zetagradnju koštala 4,3 miliona eura, pa će, kako kažu, advokati tužbeni zahtjev precizirati na ovaj iznos.