Grbović: Popravili smo ekonomsku sliku Nikšića

Podijeli

Lokalna uprava Nikšića predano radi na popravljanju ekonomske situacije i nastavljaju se značajna ulaganja u investicione projekte i popravljaje privredne slike grada, kazao je predsjednik Opštine Veselin Grbović.

“Veoma je važno istaći da je uspostavljena finansijska stabilnost u budžetu opštine u kontinuitetu, sa dobrim prognozama za naredni period. Lični dohoci se isplaćuju redovno, kao i porezi i doprinosi prema državi, redovno se izmiruju obaveze prema dobavljačima, državi i drugim institucijama”, rekao je Grbović na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom 18. septembra, Dana oslobođenja Nikšića.

Grbović na svečanoj sjednici (onogost.me)

On je rekao da su bezbijeđeni značajni depoziti za realizaciju planiranih investicija a završen je niz infrastrukturnih projekata.

Uz pomoć države, prema njegovim riječima, pokrenuti su i oporavljeni “praktično svi” privredni kolektivi koji su u periodu tranzicije “prolazili kroz težak period svoga rada”.

„Kao prvi investicioni projekat izdvajamo rekonstrukciju gradskog trga, trenutno je u toku popločavanje trga kao završna faza. Završeno je betoniranje kompletnog trga sa postavljanjem svih instalacija, urađeni su trotoari i saobraćajnice oko centralnog dijela trga i uz spomenik kralju Nikoli, fontane, česme, drveća i zelenila imaćemo objekat sa kojim ćemo moći da se dičimo. Za izradu saobraćajnica i trotoara dobijena je donacija kineske Vlade. Projekat trga se finansira iz budžeta Opštine. Vrijednost projekta iznosi 1,5 milion eura”, kazao je Grbović.