Ivaštinović novi član uprave Erste banke

Podijeli

Erste banka je, nakon odobrenja Centralne banke Crne Gore i završetka administrativne procedure, i zvanično dobila novog izvršnog direktora za upravljanje rizicima, finansije i računovodstvo i pravne poslove (CRO/CFO – Chief Risk Officer/Chief Financial Officer) Damira Ivaštinovića.

Ivaštinović (na slici) je na toj poziciji naslijedio Aleksandru Radić, koja je sada članica Izvršnog odbora Erste banke Srbija, navodi se u saopštenju banke.

Ivaštinović, kako se navodi, ima široko međunarodno iskustvo u bankarstvu i finansijama, posebno iz oblasti upravljanja rizicima, kreditne analize pravnih lica, projektnog finansiranja, kreditiranja, upravljanja podružnicama, kao i iz oblasti pravnih poslova.

“Posljednjih 11 godina je proveo u Steiermarkische Bank und Sparkassen AG, radeći na nekoliko menadžerskih pozicija u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji. Prije dolaska u Steiermarkische Bank und Sparkassen AG, tri godine je proveo na istraživačkom radu na Karl Franzens univerzitetu u Gracu, gdje je prethodno i magistrirao u oblasti međunarodnog korporativnog finansijskog prava”, zaključuje se u saopštenju Erste banke.