Podgorica među regionalnim aerodromima s najvećim rastom

Podijeli

Aerodromi širom bivše Jugoslavije su tokom prvih osam mjeseci 2017. godine opslužili više od sedamnaest miliona putnika, sa Splitom, Podgoricom i Ljubljanom koji nastavljaju da pokazuju značajan rast među najvećim aerodromima u regionu, javlja sajt EX-YU Aviation.

Ove godine će prvi put najmanje osam aerodroma zabilježiti više od milion putnika jer se Tivat pridružuje listi ovog septembra.

Aerodromi Crne Gore, koji upravljaju aeroromima u Tivtu i Podgorici, saopštili su da očekuju da će i Tivat uskoro pozdraviti milinitog putnika.

“Očekujemo da će naša dva aerodroma ove godine opslužiti ​​oko dva miliona putnika, naveo je operator.

Među aerodromima koji bilježe visok rast izdvaja se Tuzlanski aerodrom koji je imao 353.423 putnika tokom prvih osam mjeseci godine, što je povećanje od 72,7 odsto.

Rast je podstaknut širenjem niskobudžetnog avioprevoznika Wizz Air. Niški aerodrom je takođe imao spektakularan rast od 300 odsto.

“Uvođenjem novih ruta do kraja godine, kao što je Ryanairova usluga iz Stockholma Skavsta, očekujemo da u 2017. godini upravljamo sa 330.000 putnika”, naveli su iz Niškog aerodroma.