Erste banka opremila 16 osnovnih škola „pametnim tablama“

Sa svečane donacije

Instalacijom interaktivne table i projektora u učionici prirodnih nauka u Osnovnoj školi „Vlado Milić“, zaokružena je donacija Erste banke za 16 osnovnih škola u Podgorici, u kojima uči ukupno oko 18 hiljada đaka, saopšteno je iz te banke. 

Nakon ugradnje tabli, kompanija Telemont d.o.o, koja je dobavljač, organizovaće obuke za nastavnike koji će koristiti „pametne table“ u nastavi.

„Cilj donacije je podrška osavremenjavanju nastave u školama i bolji razvoj i napredak učenika, dok je povod otvaranje nove Upravne zgrade u Business City poslovnom centru, upriličeno sredinom juna“, navodi se u saopštenju.

V.d. direktorice OŠ „Vuk Karadžić“ Svetlana Drobnjak kazala je da donacija osim materijalne, ima i veliku motivacionu vrijednost.

„Tablu smo instalirali u prostoru u kome će biti dostupna za izvođenje nastave za naše najmlađe učenike… Cjelokupan nastavni kadar naše škole svojom posvećenošću i spremnošću da primjenjuje savremene nastavne metode zaslužuje i najsavremenija nastavna sredstva, pa je ova donacija, u tom smislu, veliki korak“, kazala je Drobnjak, a prenosi Erste banka u svom saopštenju.

Drobnjak je kazala da najveći dio onog što trenutno imaju od savremene informatičke opreme stavljaju na raspolaganje za organizaciju nastave kod starijih učenika.

„Ovaj put smo napravili izuzetak upravo sa ciljem da najmlađe, na vrijeme, naučimo da smart table, kao i njima dostupni smart telefoni, nijesu namijenjeni samo za zabavu već da se, u edukativne svrhe, daleko više mogu iskoristiti. U tom smislu, donacija Erste banke, doprinosi ne samo nastavi već pomaže i roditeljima. U užurbanom svijetu u kome nam svima fali vremena i gdje smo konstantno pritisnuti raznim rokovima i obavezama, kao roditelji, često nemamo priliku da djeci približimo i onaj korisniji dio smart tehnologije. Zato smatram da će, kroz učenje u kome se koristi smart tabla, a koju nijesmo imali do ove donacije, u našoj školi najmlađi učenici i to shvatiti“, kazala je Drobnjak.

Interaktivne table dobile su podgoričke škole: „Sutjeska“, „21. Maj“, „Vladimir Nazor“, „Branko Božović“, „Savo Pejanović“, „Pavle Rovinski“, „Maksim Gorki“, „Radojica Perović“, „Štampar Makarije“, „Milorad Musa Burzan“, „Marko Miljanov“, „Božidar Vuković Podgoričanin“, „Dr Dragiša Ivanović“, „Oktoih“, „Vuk Karadžić“ i „Vlado Milić“.

septembar 21, 2017 at 2:50 pm