Karisma Hotels & Resorts dobila Ulcinjsku rivijeru na 30 godina

Podijeli

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o davanju u dugoročni zakup dio kompleksa Hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera konzorcijumu Karisma Hotels & Resorts, na predlog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

U zakup dug 30 godina, za koji će Karisma godišnje plaćati 450.000 eura, dati su hoteli Ulcinjske rivijere Olympic i Bellevue i državno zemljište ukupne površine 122.214 kvadrata, na kojem se pored hotelskih objekata nalaze restoran i drugi prateći sadržaji.

Investicije skoro 32 miliona

“Investicioni program predviđa investicije od 16,24 miliona eura u periodu od 2017. do 2019. godine, kao i unapređenje kvaliteta i poslovanja postojećih objekata kompleksa do nivoa četiri međunarodne zvjezdice. Planirana je i izgradnja novih objekata, tako da nakon ispunjenja lnvesticionog programa, koji je projektovan na ukupan iznos od 31,84 miliona eura, kompleks do 2027. godine dostigne kapacitet od minimum 600 soba kategorije četiri međunarodne zvjezdice, saopšteno je iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Karisma Hotels & Resorts jedina je dostavila ponudu za zakup dijela imovine Ulcinjske rivijere, na međunarodni javni tender raspisan 21. juna.

Iz međunarodne hotelske grupe Karisma Hotels&Resorts ranije su kazali da žele da ulažu u crnogorski turizam ne samo na ulcinjskoj rivijeri, već i na drugim lokacijama na primorju i sjeveru Crne Gore.

U renoviranje postojećih hotela Olimpik i Belvi ranije su najavili ulaganje od oko 20 miliona eura, kao i izgradnju 400 novih soba u narednih tri do pet godina sa investicijom od oko 60 miliona.

Obećali su da ako pobijede na tenderu odmah počinju renoviranje Olimpika i Belvija, koje bi otvorili što je prije moguće.

Za Adu Bojanu planiraju da u prvoj fazi za četiri do pet godine ulože 200 miliona eura i izgrade 1.500 soba, sportske terene i kongresne dvorane, a 20 do 25 odsto kapaciteta biće otvoreno cijele godine za pripreme vrhunskih sportista.

Firma u CG osnovana 9. maja, direktor Nemanja Kostić

Kompanija koja je dostavila ponudu, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata, osnovana je 9. maja ove godine i u stopostotnom je vlasništvu kompanije Karisma Resorts International S.A.

Izvršni direktor je Nemanja Kostić, a sjedište je u poslovnom centru Capital Plaza.

Karisma Hotels Adriatic već je preuzela hotel Ruža Vjetrova u Dobroj Vodi kod Bara sa 114 soba, koji radi pod novim imenom Vind Rouz, koji takođe planiraju da dograde do 2021. do 300 soba.

KHA ima hotele u Makarskoj i ostrvu Kalamota, a planira ljetovalište i na Platama kod Dubrovnika, te jedan u Beogradu.

Vijesti