Povratna aviokarta Podgorica-Berlin za 34 eura, Ryanair snizio cijene zbog nedostatka pilota

Podijeli

Irski niskotarifni avioprevoznik Ryanair odlučio je da snizi cijene letova na svega pet funti (oko 5,6 eura), nastojeći da zadrži putnike nakon haosa koji je uslijedio zbog otkazivanja stotine letova.

Kompanija se suočila sa nedostatkom dostupnih pilota zbog greške u rukovođenju godišnjim odmorima, zbog čega trpi veliku štetu.

Ryanair sada reklamira prodaju milion sjedišta na letovima od oktobra do februara, sa diskontnom cijenom od 9,99 funti u jednom smjeru, ali su novinari Business Insidera na sajtu kompanije pronašli let od Londona do Grenobla za samo pet funti.

Ryanair prodaje letove za svega nekoliko funti iz Britanije i za destinacije u Danskoj i Poljskoj, dok se za deset funti iz Stansteda kod Londona može letjeti do Barselone, Berlina i Bolonje.

Ovaj prevoznik saobraća i iz Podgorice, a u datom periodu, najjeftinija karta do Londona koju smo pronašli iznosi 19,99 eura:

Za razliku od Londona, za koji treba i viza (što osim dodatnog troška od oko 250 eura zahtijeva i vrijeme za odobrenje vize), iz Podgorice se Ryanairom može mnogo jeftinije putovati za Berlin.

Za putovanje u novembru (polazak 19. 11. povratak 23. 11.) našli smo kartu od svega 34 eura:

U cijenu karte, osim samog leta, uračunate su i aerodromske takse a sa sobom možete unijeti ruksak i torbu u propisanim dimenzijama i težine.