Mladi Hrvat koji je izumio pametnu klupu ogorčen na državu

Podijeli

Pronalazač pametne klupe i vlasnik kompanije Include, Ivan Mrvoš (21) objavio je status na Fejsbuku u kojem je iznio svoje viđenje stanja u Hrvatskoj.

U oštrom tonu je objasnio zašto ga ljute domaći političari i izrazio ogroćenje tom politikom:

U postu navodi da je apolitičan, kao i njegova porodica i da su vjerovatno zbog toga većinu života proveli „krvavo radeći u borbi za svaku kunu“.

“Od Hrvatske ili hrvatskih političara ne tražim apsolutno ništa. U 22 godine država mi nije ništa ni dala, barem ne for free. Besplatno obrazovanje, zdravstvo i ostalo su priče za ljude koji ne poznaju osnove ekonomije. 
Imam samo jedan zahtjev, a to je da političari poštuju narod kojega vode. I to je sve. Već sad znam da, iako imam samo 22 godine, to nećemo dočekati čak ni za mog života. Čekaju nas godine i godine mučnih buđenja i gorkih odlazaka na spavanje, a one malo sretnije i PUNO pametnije od nas čeka miran san sa 13 Pakistanaca u Irskoj”, napisao je u iskrenoj ispovijesti Mrvoš.

Pogledajte njegovu FB objavu u cjelini:

Mladi preduzetnik i inovator Mrvoš je s 19 godina otvorio firmu koja je u kratkom periodu promijenila tri djelatnosti; između ostalog, pokušavao je svim splitskim kafićima da proda svoje, svijetleće stolice. Bez tih, danas urnebesnih neuspjeha ne bi napravio pametne klupe koje se šire Evropom.

Njegov startap Include postao je ozbiljna firma koja je nedavno došla i do ozbiljne investicije a njegove klupe su instalirane i na više lokacija u Podgorici i Tivtu.