Wizz Air zapošljava kabinsko osoblje iz Crne Gore, BiH i Srbije

Podijeli

Mađarski niskotarifni avioprevoznik Wizz Air raspisao je konkurs za zapošljavanje pilotskog i kabinskog osoblja, koji će do kraja naredne godine omogućiti da u toj kompaniji počne da radi oko 1.300 novih pilota, stjuardesa i stjuarta.

Biće održano oko 400 izbora za nove članove Wizz tima u više od 25 evropskih zemalja, navodi se u saopštenju kompanije.

Kako je precizirano, zainteresovani kandidati iz Srbije, Bosne i Hercegovine ili Crne Gore mogu učestvovati na svim konkursima koji budu raspisani.

Tokom narednih mjeseci izbora neće biti u ovim zemljama, ali se svi zainteresovani kandidati mogu već sada prijaviti na izbore koji se u oktobru održavaju u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj ili Austriji ili ostaviti svoju prijavu za neki od narednih izbora koji bude organizovan u njihovim zemljama.

Wizz Air se odlučio da poveća broj radnika zahvaljujući dolasku 21 novog aviona Airbus A320 i A321 do kraja 2018, kao i uključivanju u saobraćaj 11 potpuno novih aviona koji su već isporučeni ove godine, čime će tim kompanije, kako je istaknuto, brojati više od 4.500 kolega do kraja 2018. godine.

Naglašeno je da se ekspanzija aviokompanije i mogućnosti za zapošljavanje time neće završiti, pošto Wizz Air planira da duplira svoju flotu na više od 160 aviona do kraja 2024.

Wizz Air održava aviolinije iz Podgorice prema Budimpešti, Milanu i Minhenu.