Pobjedničke patike Luke Dončića prodate na aukciji za 30.000 eura

Dončić (sportskeeda.com)

Crvene patike u kojima je do povrede gležnja u završnoj utakmici evropskog košarkaškog prvenstva u Istanbulu igrao slovenački reprezentativac Luka Dončić prodate su na dobrotvornoj aukciji u Ljubljani za 30.000 eura za potrebe perspektivnih mladih sportista iz siromašnih porodica.

Tim iznosom pomagaće se sportski razvoj mladih košarkaša koji žive u teškim porodičnim i materijalnim prilikama, objavili su organizatori aukcije Slovenski radio i humanitarna udruga „Kumstvo“.

Prikupljenim sredstvima od prodaje rekvizita poznatih sportista i predmeta poznatih umjetnika i javnih osoba do sada je prikupljeno deset miliona eura, a pomoć iz tako finansirane fondacije dobija oko pet hiljada nadarene siromašne djece u Sloveniji, kazala je predsjednica udruženja, Anita Ogulin.

Rekordni iznos do sada je dobijen na aukciji pobjedničkih skija skakača-skijaša Petera Prevca koje je kompanija Bauhaus platila 45.000 eura.

Aukcija dva stara gudala za violončelo, donacija 2Cellosa, u aprilu ove godine humanitarnoj fondaciji donijela je 17.000 eura, dok je lani za dres Kristijana Ronalda dobijeno 9.000 eura.

I Dončićeve pobjedničke tenisice Nike čija je početna cijena na aukciji bila 125 eura otkupio je Bauhaus Slovenija, uz obećanje da će ih javno izložiti u svojim prostorijama, gdje će biti dostupne javnosti za razgledavanje i slikanje „selfija“.

Hina

septembar 29, 2017 at 11:30 am