Ovo je pet najplaćenijih fitnes zvijezda trenutno na Instagramu

Podijeli

Ukoliko ste uspjeli da svoj fitnes život uspješno promovišete na Instagramu, možete zaraditi i do 25.000 američkih dolara po postu, pokazali su posljednji podaci o zaradi popularnih instagramera.

Sportski prehrambeni brend Forza Supplements sastavio je listu 50 vrhunskih instagram fitnes “gurua”, na osnovu broja njihovih pratilaca, ili, kako se to kaže na crnogorsko-engleskom miksu: folovera.

Analitičari Forze su analizirali najuticajnije Internet zvijezde koje su pratioce stekli zahvaljujući svom životnom stilu i na osnovu sponzorisanih postova, komercijalnih ponuda i poslovnih prihoda zaključili da neki od njih naplaćuju i do 25.000 dolara za jedan post na Instagramu, po želji oglašivača.

Istraživanje je pokazalo da postoji i dubok jaz između zarada “uticajnih” instagramera u više kategorija, pa i onoj polnoj – iako je među njima najviše žena, više zarađuju muškarci. Najplaćeniji muški “influenser” od sponzorisanih objava zarađuje čak tri puta više nego najplaćenija među ženama.

Uzimajući u obzir ove podatke, Business Insider je sastavio listu najbolje plaćenih instagramera u kategoriji fitnes zvijezda. Investitor vam donosi uži izbor – pet najplaćenijih:

5. Anllela Sagra – 3 miliona funti. Sa 9,3 miliona pratilaca, ovaj fitnes model ima veliku bazu obožavalaca u Americi i Meksiku, kao i u rodnoj Kolumbiji.

 

CAMO Tights & Bra by ???? @bodyengineersofficial @bodyengineerswomen

A post shared by •ANLLELA SAGRA• (@anllela_sagra) on

4. Jen Setler – 3,2 miliona funti zarade. Ova 24-godišnja djevojka živi u Los Anđelesu i prati je 11,5 miliona instagram korisnika. Prodaje planove za fitnes treninge i režime ishrane, što joj godišnje donosi cijeli milion funti. Osim toga, zarađuje 15.000 funti za svaku sponzorisanu objavu, reklamirajući proizvode za ljepotu, sportsku ishranu i slično.

 

#Seltering in Memphis ???????? Anyone live here, where ya at?!

A post shared by Jen Selter (@jenselter) on


3. Michele Lewin – 3,5 miliona funti. Ova 31-godišnja fitnes instruktorka iz Majamija ima 12,6 miliona pratilaca ali i svoju liniju fitnes proizvoda i kalendara, kao i stotine hiljada pretplatnika na trening-planove i aplikacije. Rođena je u Venecueli i ima pratioce širom planete. Pozivaju je na mnoge događaje u Rusiji, Egiptu, Emiratima, Australiji i Meksiku, što takođe “debelo” naplaćuje.

2. Sommer Ray – 4 miliona funti. Sa skoro 17 miliona pratilaca, ova 21-godišnja Amerikanka je u samom vrhu najuticajniji fitnes instagram zvijezda na planeti. Rođena u Denveru, svaka njena slika prosječno impresionira pola miliona korisnika. Ima poslovnu saradnju sa brojnim kompanijama iz raznolikih industija: mode, hrane, energetskih pića, hotela, klinika za ljepotu, čak i rent-a-car agencija. 

 

don’t tell me you miss me.. tell me you’re outside with champagne

A post shared by Sommer Ray (@sommerray) on

1. Joe Wicks – Vrtoglavih 12 miliona funti. Iako je po broju folovera (1,9 miliona) tek na 21. mjestu, ovaj trener je najplaćeniji. Njegova peta knjiga biće provisana na Dan boksa a 500 pretplatnika na njegov plan za skidanje viška kilograma koji košta 147 funti dnevno, izbacuje ga po prihodima daleko ispred dame koja je na drugom mjestu ove liste. Prema podacima Forze, Wicks dnevno zarađuje 33.000 funti od svoje Instagram poslovne imperije.

 

Are you training today? ????????????????#motivationmonday #fitness #workout #hiit #thebodycoach

A post shared by Joe Wicks #Leanin15 (@thebodycoach) on