TUI želi da gradi rizort na Adi Bojani

Podijeli

Najveći svjetski turoperator TUI, koji posluje sa zakupcem dijela imovine Ulcinjske rivijere Karisimom Hotels&Risorts, zainteresovan je za gradnju specifičnog turističkog rizorta na Adi Bojani, kazao je izvršni direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec.

Predstavnici TUI-a bi, kako je istakao Zec, na ostrvu nadomak Ulcinja sagradili turistički kompleks kapaciteta 3.000 do 4.000 kreveta.

“Time bi se ovo rajsko ostrvo konačno valorizovalo na pravi način i postalo jedan od najboljih brendova u turističkoj ponudi Evrope, a možda i svijeta”, rekao je Zec Dnevnim novinama.

Turistička ponuda Ade Bojane i kompletne Ulcinjske rivijere je, dodaje on, u posljednjih deset godina vidno unaprijeđena i sa nule dovedena do kategorije od tri zvjezdice. To je, smatra Zec, bio jedan od razloga zbog kojih su se u predstavnici kompanije Karisma Hotels&Resorts odlučili da zakupe hotele Olimpik i Belvil i zemljište na Velikoj plaži.

“Ulcinjska rivijera je do 2008. bila u stečaju, ljudi nijesu primali plate, objekti su bili zapušteni. Standard je bio ispod nule, kreveta je bilo oko 170 i to je jedino bilo tržište tokom 40 dana ljeti za gastarbajtere sa Kosova, koji rade u inostranstvu. Mi smo iz godine u godinu podizali kapacitete i njihov standard, uz pomoć banaka i Investiciono-razvojnog fonda, doveli do nivoa od tri zvjezdice. Isto tako i na Adi koja je bila devastirana i napuštena, a sada iz godine u godinu sve bolja i mnogo utiče na pozitivno poslovanje društva. Mislim da je ovo bila posljednja prilika da se pojavi veliki investitor i Karisma se sigurno ne bi ni pojavila da smo zadržali nivo ponude od prije 10 godina”, ukazao je Zec.

Karisma će, podsjeća Zec, rekonstruisati hotele Olimpik i Belvil i na njihovom mjestu napraviti apartmane standarda četiri zvjezdice, izgradiće četiri bazena, dječje parkove, restorane, kafiće, prodavnice, sportske terene…

“Oni su već napravili dvije ogledne sobe i poslali ih TUI-u, koji se obavezao da puni ove kapacitete šest mjeseci godišnje. Veliki je prostor za izgradnju novih kapaciteta, radi se o kvadraturi od oko 200.000 kvadrata, stogodišnjoj borovoj šumi, trim stazama. To je fantastičan ambijent od se, podizanjem standarda usluge, može napraviti rizort sa kojim, ne samo Ulcinjska rivijera, već i Ulcinj i Crna Gora treba da budu zadovoljni i ponosni”, zaključio je Zec.