Google zapošljava još 300 radnika u Francuskoj

Podijeli

Google France planira iduće godine povećati broj zaposlenika i udvostručiti poslovni prostor jer vidi mogućnost za rast u razvoju internetske trgovine, izjavio je čelnik kompanije u intervjuu za francuski dnevnik Les Echos.

“Do kraja iduće godine povećaćemo broj zaposlenih sa 700 na 1.000, i to uglavnom inženjera i kancelarijski prostor proširiti s 10.000 na 20.000 kvadratnih metara”, izjavio je čelnik Google Francea Sebastien Missoffe, prenosi HINA.

Missoffe je ocijenio da Francuska još kaska u digitalizaciji, budući da se samo 16 odsto kompanija okrenulo internet trgovini.

“(Francuska) mora uhvatiti korak i tu se otvara prilika za Google”, pojašnjava Missoffe, dodajući da Google može pomoći kompanijama da bolje iskoriste potencijal Interneta i da optimizuju izvoz.

U međuvremenu je Google predstavio drugu generaciju pametnih telefona Pixel, koji imaju zvučnike s glasovnim komandama. Time su udvostručili proizvodnju u segmentu hardvera u kojem trenutno konkurišu uređajima Applea i Amaozona.

Missoffe je najavio da će se kroz neko vrijeme Pixeli biti dostupni kupcima i u Francuskoj.