Indijski Piter Mank ulazi u Porto Skadar Lake

Podijeli

Ulazak indijske hotelske grupe Oberoi u projekat Skadar Lake značajan je za crnogorski turizam, jer jedan od najluksuznijih svjetskih lanaca hotela dolazi u Evropu preko Crne Gore, ocijenio je većinski vlasnik budućeg kompleksa, francuski biznismen Lionel Sonigo.

“To je, kada govorimo o rangu investitora, novi Piter Mank u Crnoj Gori”, kazao je Sonigo za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko-resort u srcu Nacionalnog parka Skadarsko jezero, koji grade Montenegro Risort Kompani, italijanska građevinska kompanija Pizaroti i indijski hotelski lanac Oberoi grupa.

Ekskluzivno, ekološko turističko naselje, biće smješteno na poluostrvu Biški rep. Kompleks “The Oberoi Luxury Resort” and “Spa Skadar Lake”, koji je ranije bio poznat kao Porto Skadar Lake, imaće hotel sa 51 apartmanom i 30 vila za iznajmljivanje.

Sonigo je kazao da će izgradnja hotela početi naredne godine, a završetak radova očekuje se krajem 2022. godine. Iako se u Crnoj Gori već suočavao sa negativnom kampanjom, Sonigo je rekao da je tako sa svim velikim projektima.

“Ovo je veliki projekat za Crnu Goru koji će izmijeniti njenu budućnost. Meni je važno da imam podršku lokalnog stanovništva koje jedva čeka da počnemo gradnju”, poručio je Sonigo.

On je dodao da će sačuvati to ekološko carstvo.

“Veoma mi se svidjela crnogorska obala i pomislio sam da bih tamo mogao kupiti imanje i napraviti kuću, ali su cijene zemlje tada bile previsoke. Onda sam otišao sjeverno i naišao sam na jezero. Nikada ranije nijesam čuo za Skadarsko jezero. Odmah sam se zaljubio u njega i provodio sam dane i dane na svim djelovima jezera. Ono je za mene ekološko carstvo, oaza mira i blizak kontakt s pravom prirodom, a to ne možete pronaći nigdje u Evropi”, tvrdi Sonigo.