CIA otpustila psa koji je prestao da njuši drogu

Podijeli

U nizu tvitova na zvaničnom nalogu, CIA je upoznala svoje pratioce da je crna labradorka Lulu, angažovana na otkrivanju droga i eksplozivnih materija – dobila otkaz te da neće nastaviti dalju K9 obuku.

“Ponekad, čak i nakon testiranja, neki psi jasno pokažu da otkrivanje droga i eksplozivnih praškova jednostavno nije za njih”, objavila je CIA.

“Nedostaješ nam, Lola, ali to je bila prava odluka i želimo joj sve najbolje u njenom novom životu”, napisali su iz CIA-e, kao oproštaj od očigledno dobrog psa.

Business Insider prenosi da očigledno nekim psima sama obuka nije dovoljna za motivaciju, pa očekuju više vremena, koji slatkiš kao nagradu više…

Nažalost za Lolu toga nije bilo, pa su stručnjaci CIA-e nakon nekoliko sedmica obuke odustali od daljeg treniranja.

Ipak, za ovakve pse nije ugašena svaka nada, jer CIA omogućava njihovo udomljenje nakon što procijene da nijesu dovoljno sposobni za vrlo zahtjevne zadatke u otkrivanju narkotika i eksploziva.

Lulu je najmanji pas u svojoj klasi od šest ženskih štenaca, a u blogu koji svjedoči njenom ranom “penzionisanju” kao agentnog psa, piše sljedeće:

“Lulu je energična i vesela kada se igra, razdragana je i veoma osjetljiva na okolinu.”

Jednostavno rečeno, Lulu izgleda nije bila predodređena za karijeru u akcijama otkrivanja droge i drugih zabranjenih materija.

Portal prenosi da je dobra okolnost što Lola nije zla te da uživa u porodici koju je stekla nakon “oktaza” u CIA-i.