Razlog zašto se iPhone 7 bolje prodaje od osmice, a nije zbog cijene

iPhone 8 i 8 Plus u SAD-u i na drugim velikim tržištima u prodaji su se pojavili 22. septembra, ali već se prvog prodajnog dana činilo kako je odaziv korisnika slabiji u odnosu na ranije godine.

S predstavljanjem novih generacija iPhonea cijena starijih modela Appleovih telefona pojeftini najčešće za sto dolara, ali do sada većinu ljubitelja ove kompanije nijesu interesovali stariji model, već najnoviji/skuplji uređaji. Tako je bilo sve do ovog septembra, no prema informacijama analitičara KeyBanc Capital Marketsa baziranim na istraživanjima sprovedenih među operaterima u SAD-u i Velikoj Britaniji, čini se kako su se korisnici ovog puta odlučili za jeftiniji model te više ljudi kupuje prošlogodišnje modele iPhone 7/7 Plus, nego ovogodišnje osmice.

Kako piše Zimo, analitičari smatraju kako razlog slabije prodaje iPhonea nije samo u povoljnijoj cijeni sedmice u odnosu na osmicu, već veliki broj ljubitelja ove kompanije i korisnika kojima ističu dvogodišnji ugovori i trebaju ih obnoviti ne žele kupiti osmicu, već čekaju početak prodaje iPhonea X.

oktobar 22, 2017 at 5:04 pm