Kostić stvara moćan regionalni hotelski lanac

Podijeli

Srpski biznismen crnogorskog porijekla Miodrag Kostić, odnosno preduzeće Istrian Hotels, koje je u vlasništvu njegove MK Grupe, postao je prošle sedmice vlasnik jednog od najvećih, najraskošnijih i najatraktivnijih turističkih mjesta u Hrvatskoj – Skiper Savudrija Resort.

“Ne možete naći sličnog naselja na hrvatskoj obali. Kupac je dobio na lutriji”, komentarisao je poznavalac prilika na tržištu ovu kupovinu.

Austrijska loša banka Heta, koja je bila prodavac nije objavila postignutu cijenu, javljaju zagrebački mediji i dodaju da je Kostić, osim Kempinski hotela, u Savudriji kupio i nekoliko vila i apartmana i golf teren sa 18 rupa, jedan od rijetkih u Hrvatskoj.

Iz MK Grupe su poručili da su kupovinom Skiper Resorta dodatno povećali nivo hotelskih i ugostiteljskih usluga. Nakon preuzimanja Skiper Resorta MK Grupa se približala svom planu oblikovanja moćnog regionalnog hotelskog lanca, kazali su iz ove grupacije.

MK Group je kupovinom turističkog naselja znatno povećao svoju hotelijersku diviziju i jasno signalizirao da ozbiljno razmišlja o osvajanju turističke destinacije “vrućeg” Piranskog zaljeva.

Kostić je došao do dva hotela sa pet zvjezdica kojima upravlja hotelski lanac Kempinski. Prije više od mjesec dana MK Grupa je stekla 30 odsto udjela u Aerodromu Portorož, a sada se ozbiljno takmiči za vlasništvo u Marini Portorož.

MK Grupa posjeduje i hotel Kempinski Palace u Portorožu i još šest hotela sa četiri ili pet zvjezdica u Crnoj Gori i Srbiji.

Početkom naredne godine MK Grupa namjerava da otvori prvi hotel Sheraton u Srbiji, nakon što je nedavno počela da radi s ovim prestižnim međunarodnim hotelskim lancem.

Aktivnost MK grupe proširuje se na poljoprivredu i bankarstvo.