Montenegro Airlines se zadužio za 900.000 eura kod Prve banke

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines (MA) uzeo je tokom septembra dva nova kratkoročna kredita od 550 i 350 hiljada kod Prve banke, založivši pod nove hipoteke poslovni prostor u zgradi Normal Company na Bulevaru Svetog Petra Cetinjslcog i svoju poslovnu zgradu u Beogradskoj ulici.

To se navodi u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, gdje je banka upisala novi teret na atraktivne nekretnine, prenose Vijesti.

MA se Prvoj banci obavezala da će kredit od 350 hiljada vratiti za tri mjeseca, a drugi kredit od 550 hiljada za 33 dana. Kao garanciju za kredit od 350 hiljada eura banka je upisala zabranu otuđenja, opterećenja i izdavanja u zakup na poslovnu zgradu u Beogradskoj ulici. Kredit je uzet 4. septembra, a hipoteka III reda je kao teret upisna četiri dana kasnije.

Na ovu zgradu od preko šeststo kvadrata, Prva banka upisala je hipoteka još u junu prošle godine na ime kredita od 800 hiljada eura sa rokom vraćanja u septembru 2016.

Banka je upisla hipoteku i u maju ove godine na ime kredita od pola miliona eura sa rokom vraćanja od 13 mjeseci.

Na drugu nekretninu poslovni prostor od 450 kvadrata na Bulevaru Svetog Petra Cetinjslcog, avioprevoznik uzima novi kredit kod Prve banke 22. septembra ove godine od 550 hiljada eura.

Rok vraćanja ovoga kredita je 33 dana, a kako stoji u teretu, koji je upisan 9. oktobra na ovu nekretninu, avioprevoznik je pristao na prinudno izvršenje, ukoliko se ne ispoštuju ugovorene obaveze.

I ova nekretnina je ranije bila založena pod hipoteku u Prvoj banci, kao i sjedište u Beogradskoj ulici.

oktobar 24, 2017 at 8:21 am