Bosanska firma gradi obilaznicu kod Rožaja vrijednu 20 miliona eura

Podijeli

Ugovor vrijedan 40 milijuna KM (oko 20 miliona eura) potpisan je u Podgorici između Direkcije za promet Crne Gore i bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt, a riječ je o izgradnji druge faze obilaznice Rožaje.

Projekat obuhvata sve građevinske radove na izgradnji saobraćajnice duge 2,6 kilometara, a biće građena i dva tunela duga 1.193 i 693 metra, kao i dva mosta dužine 18 i 155 metara.

Direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić zahvalio je na povjerenju koje je ukazano konzorcijumu kojeg vodi i izrazio nadu da će saradnja između crnogorskih institucija i BiH kompanija biti nastavljena. Savo Parača, direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Euro-Asfaltom.

“Rok za završetak posla koji smo potpisali danas je 24 mjeseca od dana uvođenja u posao i čim prođe faza pripremnih radova krećemo u realizaciju”, rekao je Parača, prenosi Fina.

Ovo je treći ugovor koji je Euro-Asfalt potpisao u Crnoj Gori za deset mjeseci, čime ukupna vrijednost ugovorenih radova te kompanije, koja radi i u Sloveniji, u Crnoj Gori iznosi 130 miliona konvertibilnih maraka, saopšteno je te firme.