Upoznajte Razer – novi pametni telefon koji bi ozbiljno mogao uzdrmati tržište

Podijeli

Mnogi su već čuli za kompaniju Razer koja je veoma popularna po svojim gejming periferijama (miševima, slušalicama, podlogama) kao i odličnim laptopovima. Ove godine su ušli i na mobilno tržište. Naime, u srijedu su predstavili svoj prvi mobilni telefon Razer Phone.

Telefon izgledom podsjeća na prošlogodišnji Robin Nextbit čiji koncept nije baš zaživio kao sto je očekivano.

Ono što karakteriše ovaj telefon je 120 Hz UltraMotion ekran koji se prvi put pojavljuje na Android telefonima. Jedini uređaj koji ima ovakav ekran je iPad Pro 10.5 koji je odlično primljen od strane korsnika.

Po čemu se razlikuje ekran od 120 Hz od ekrana sa 60 Hz koji koriste današnji telefoni?

Animacije, video sadržaj kao i igrice će izgledazi “brže” i bolje. Naravno da bi ovu prednost u potpunosti iskoristili potrebno je da i sami programeri naprave aplikacije koje će iskoristiti ovu opciju.

Sam ekran je veličine 5.72″ IGZO LCD, Quad HD rezolucije (16:9 formata).

Telefon dolazi sa Snapdragon 835 procesorom, koji se nalazi i u većini “vodećih” telefona ove godine, kao i sa nevjerovatnih 8GB RAM memorije. Interna memorija je 64GB, a moguće je proširiti microSD karticom.

Takođe, na pozadini ima dvije kamere od 12 MP.

Razer Phone dolazi sa Android 7.1 verzijom, ali iz Razera obecavaju da će Oreo update brzo doći. Koristi Nova Launcher kao osnovni lančer koji je moguće prilagoditi kako korisnik hoće preko Razer-ovih tema.

Telefon ima USB Type-C kao i odlične stereo zvučnike opremljene Dolby ATMOS sistemom. Nažalost nema audio priključak, ali dolazi sa 24-bit DAC adapterom što znači da će zvuk preko slušalica biti odličan.

Opremljen je baterijom kapaciteta od 4,000 mAh koja će omogućiti dug period korišćenja bez punjača. Takođe podržava i brzo punjenje zadnje generacije (Quick Charge 4+) koje omogućava da se i ovako velika baterija brzo napuni.

Moguće ga je naručiti (pre-order), a cijena u Evropi je 749.99 eura.

Razer će i 17. novembra na tržište izbaciti i svoje slušalice.

Pogledajte prve utiske:

Pripremio: Danilo Šljivić