Neto dobit Budvanske rivijere uvećana 1,6 puta

Podijeli

Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera zabilježila je na kraju trećeg kvartala neto dobit od 6,6 miliona eura, što je 1,6 puta više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Poslovni prihodi preduzeća na kraju septembra porasli su 8,8 odsto na 19,3 miliona eura, rashodi su u odnosu na uporedni period povećani 4,5 odsto na 13 miliona eura. Na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo se 4,7 miliona eura piše u izvještaju o poslovanju, prenosi Bankar.

Ukupna aktiva Budvanske rivijere na kraju septembra vrijedjela je 192,6 miliona eura i bila je 0,5 odsto veća nego u uporednom periodu. Dugoročna rezervisanja i obaveze Budvanske rivijere na kraju septembra iznosile su 2,8 miliona, a kratkoročna 11 miliona, dok je neraspoređena dobit 8,7 miliona eura.

Vlada posjeduje 41,6 odsto akcija kompanije, AIK banka 15,2 odsto, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja 13 odsto, Strateks development 9,4 odsto, Strateks hospitaliti Beograd 5,8 odsto i Zavod za zapošljavanje 4,3 odsto pokazuju podaci Centralne depozitarne agencije (CDA).