Marc Di Ruijter direktor hotela Chedi Luštica Bay

Podijeli

Kompanija Luštica Development AD Tivat objavila je danas imenovanje Marca De Ruijtera za generalnog direktora hotela Chedi Luštica Bay Crna Gora koji se gradi na samoj obali u Luštica Bay marini, kao luksuzni objekat sa pet zvjezdica i najveći hotel te kategorije u Boki Kotorskoj.

Chedi, koji treba da bude otvoren tokom ljetnje sezone 2018. godine, prvi je od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštice Bay, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura. Rezidencijalno odmaralište Luštica Bay će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica.

“Crna Gora je svakako destinacija u nastajanju kada je turizam u pitanju. Tri stvari su me privukle kada je ova pozicija u pitanju: ljepota Crne Gore i njen veliki potencijal, koncept Luštice Bay i njegova savršena integracija u lokalnu baštinu područja, i na kraju, Chedi brend i njegovi prepoznatljivi hoteli, sa izuzetnim nivoom usluga i intuitivnim luksuzom koji se lako uklapa u sveobuhvatni koncept Luštice Bay. Očekujemo odličnu prvu godinu i uvjereni smo da je Chedi dobar dodatak postojećoj hotelskoj ponudi u regionu. Prvi upiti i rezervacije su već stigli što nam je još jedan razlog za uzbuđenje zbog predstavljanja Chedi Luštica Bay svijetu“, izjavio je Di Ruijter.

Smješten uz šetalište u glavnoj marini, hotel će donijeti novu vrstu luksuza u bokokotorski zaliv, kao i bogate prateće sadržaje. Hotel će sadržati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 u vidu privatnih kondominijuma koji će biti dostupni kao ekskluzivna studio stanovi za odmor. Predviđen je internacionalni restoran, cjelodnevni restoran, bar, konferencijski i poslovni centar, kao i otvoreni grijani bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim grijanim bazenom i teretanom.

U sklopu hotela su i visokokvalitetni maloprodajni i poslovni prostori na šetalištu marine.

Marc Di Ruijter ima više od dvadeset godina iskustva u hotelskoj industriji uz dokazan uspjeh. Radio je u hotelima širom SAD-a, Belgije, Francuske, Mauricijusa, UAE, a nedavno i kao generalni direktor u hotelu Sofitel Jumeirah Beach u Dubaiju, odakle dolazi u Tivat.

Gradnja hotela Chedi počela je u aprilu ove godine. Očekuje se da će hotel biti završen do sredine sljedeće godine, kada će zvanično biti otvorena i Marina Luštica Bay, nautički objekat sa 176 vezova za prihvat brodova dužine do 35 metara, te kompletirano Marina naselje sa nekoliko stambenih zona, uključujući stambeno-poslovne objekte na šetalištu u zoni „Kamelija“, stambeni blok „Magnolija“, kao i najluksuznije objekte u marini poput gradskih kuća „Mimoza“ i bloka sa vilama „Ruža“.

Kompanija Luštica Development razvija projekat izgradnje integrisane turističke destinacije Luštica Bay, na površini od 690 hektara smještenoj na poluostrvu Luštica u Tivtu. To je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja.