Dolce i Gabbana dizjanirali ambalažu za tjesteninu

Podijeli

Odavno modni dizajneri ne izrađuju samo “modne krpice”… pa tako Armani oprema hotele, Ralph Lauren kuće bogataša, Donatella Versace odijeva fancy kućne ljubimce, a Dolce i Gabanna su odlučili da dizajniraju ambalažu za tjesteninu brenda “Pastificio Di Martino”.

Kompanija iz Gragnana, koja tjesteninu proizvodi još od 1912. željela je da promijeni stari dizajn ambalaže svojih proizvoda pa je sklopila partnerstvo s Dolce i Gabannom, pišu italijanski mediji, prenosi Hina.

Dakle, odlučite li se za kupovinu kutije u retro stilu u koju stanu četiri plastična omota tijesta Paste di Martino s printom koji je osmislio slavni modni dvojac, dobićete i kecelju za kuvanje, ali će vas to koštati 95 eura.

Za kuvanje sa stilom ili za one koji ne znaju na što potrošiti višak novca, Dolce i Gabanna nude ambalažu s motivima inspirisanim tijestom, maslinama, bosiljkom…

Kutije se nude u ograničenoj ediciji od 5.000 komada i idealan su poklon na nadolazeće praznike.

Motiv tijesta i mediteranskog bilja, D&G su prenijeli i na male kućanske aparate, poput hladnjaka i mikrotalasnih pećnica italijanskog brenda SMEG, no pronaći ćete ih i na njihovim odjevnim predmetima, modnim dodacima i torbama.

Frižider košta oko 34.000 eura.

Osim što vlastitu kuhinju možete pretvoriti u malo umjetničko djelo, u praznično vrijeme se možete i odjenuti u skladu s njom.