Pašteta Argeta se proizvodi i u SAD

Argeta pašteta (Foto: PRESS)

Atlantic Grupa od sada jedan od svojih najuspješnijih brendova proizvodi i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon uspješnih priprema danas je pokrenuta proizvodnja delikatesnog namaza Argeta u mjestu Harisburg u saveznoj državi Pensilvanija, a u prvoj godini očekuje se prihod od prodaje od tri miliona dolara.

Argeta će se, u skladu sa strogim kriterijumima uz vrhunsku tehnologiju usavršenu u dvijema regionalnim fabrikama – slovenačkoj Izoli i Hadžićima u BiH, proizvoditi ekskluzivno za sjevernoameričko tržište u saradnji s američkim kompanijom Brother&Sister u Harisburgu.

Poznato je kako se Argeta proizvodi bez nusproizvoda mesne industrije, isključivo od kvalitetnih komada mesa i prirodnih začina, bez konzervansa i aditiva bilo koje vrste, te s istaknutim međunarodnim sertifikatima kvaliteta.

Tokom novembra i decembra 2017. u saradnji s lokalnim distribucionim partnerima kreće intenzivna distribucija Argete na gotovo dvije hiljade prodajnih mjesta u SAD-u i Kanadi, praćena ubrzo snažnom promocionom kampanjom, najprije na prodajnim mjestima i u digitalnim medijima, saopšteno je iz kompanije.

Glavni direktor Strateškog poslovnog područja Delikatesni namazi Atlantic Grupe, Enzo Smrekar, objasnio je kako je riječ o značajnom iskoraku brenda koji je jedan od najpotentnijih ambasadora Atlanticove strategije internacionalizacije, ne samo u Evropi nego i u prekomorskim zemljama.

„Nećemo pretjerati ako kažemo da je Argeta najveći brend paštete na svijetu, jer se među mnogobrojnim robnim markama pašteta, pojedinačno gledano, upravo Argete proda najviše. Kroz decenije njegovanja kvaliteta i stalnih inovacija asortimana, Argeta je širom regiona JI Evrope postala i sinonim za najbolju paštetu. Kao jedan od nosilaca procesa internacionalizacije u cijeloj Atlantic Grupi, odlučili smo se za hrabru i ambicioznu, ali dobro planiranu i realnu strategiju širenja i izvan Evrope, gdje smo se već uspješno etablirali. U Austriji, naime, Argeta već ima više od 37 odsto tržišta, u Švajcarskoj skoro 30 odsto, dok u Njemačkoj i Švedskoj napredujemo od stabilnih deset odsto tržišta. Sada otvaramo vrata američkog tržišta, s velikim potencijalom koji ćemo znati iskoristiti“, rekao je Smrekar.

novembar 16, 2017 at 1:00 pm