Petrol povećao dobit na više od 60 miliona eura

Sjedište Petrola u Ljubljani

Ljubljanski Petrol u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario 3,3 milijarde eura prihoda, 23 odsto  više nego u istom periodu prošle godine i čistu dobit od 60,3 miliona eura što je povećanje od pet odsto, objavila je u petak po prihodu najveća slovenačka kompanija.

Petrolova EBITDA na razini grupe iznosila je 122,5 miliona eura i povećana je za 11 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Iz osnovne djelatnosti, prodaje naftnih derivata, Petrol je ostvario 63 odsto dobiti, 20 odsto prodajom komercijalne robe u trgovinama na svojim crpkama, a ostalo uglavnom prodajom drugih energenata kao što su ukapljeni gas i električna energija.

Prihodi i profit najviše su porasli u slovenačkom matičnom dijelu kompanije, iako su rasli i u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i na Kosovu.

Ukupni prihod Petrola Slovenija iznosio je u prvih devet mjeseci 2,75 milijardi eura te tako porastao za 25,1 odsto u odnosu na lani, dok je čista dobit povećana za 27,1 odsto i iznosila je 49,2 milijuna eura.

S 492 benzinska servisa od kojih je u Sloveniji 316, Petrol je prisutan i na energetskim tržištima u okruženju, najviše u Hrvatskoj gdje ima 106 benzinskih servisa.

novembar 17, 2017 at 1:56 pm