Hard Rock zainteresovan za otvaranje hotela u Crnoj Gori

Hard Rock Hotel u Orlandu

Kompanija Hard Rock International, u čijem sastavu uz globalno poznati brend Hard Rock Cafe posluje i lanac hotela Hard Rock Hotel, zainteresovana je za otvaranje hotela u regionu a razmatraju lokacije u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji.

To je za Poslovni dnevnik kazao Džoš Litman, potpredsjednik razvoja HRI grupe zadužen za tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike. 

Prije skoro dvije godine otvoren je Hard Rock Cafe u podgoričkoj Capital Plazi i to je prvi kafe-restoran te franšize u regionu.

Hard Rock Cafe je najpoznatija franšiza u Crnoj Gori. A franšiza je…

Litman sljedeće sedmice dolazi u Zagreb na investicionu konferenciju Rexpo, gdje očekuje susrete s budućim partnerima u Hrvatskoj.

Kako je poznato, drugi dan konferencije posvećen je turizmu.

„Osim što je postala sve popularnija među investitorima i brendovima, Hrvatska za nas predstavlja jako zanimljivo tržište jer se svojom bogatom kulturom uklapa u našu poslovnu filozofiju. Zanimaju nas Split, Dubrovnik, ali i Zagreb te sjeverni Jadran, i nadamo se da ćemo u sljedećem razdoblju realizirati hotelski projekt od *4 ili *5 u nekima od tih destinacija.

Otvoreni smo za različite opcije, od franšize do menadžment ugovora ili investiranja“, kaže Littman.

Kompanija Hard Rock International posluje u 75 zemalja, a u portfelju imaju 176 cafea, 24 hotela i 11 kasina. HRI je vlasnik globalne licence za svih 11 Hard Rock brendova, njihovi kafići su obilježili gradove poput Londona, Njujorkaa, San Franciska, Sidneja, njihovi hoteli posluju na Baliju, Kankunu, Ibizi i Singaporu. Litman otkriva da je pripremi deset novih Hard Rock Hotela u Evropi, uključujući London i Berlin, a u razvoju su još hoteli u Abu Dabiju, Dubaiu, Njujorku, Otavi i Kini.

Uz Hrvatsku ih zanima i ostatak regiona, od Crne Gore do Beograda.

Uz organizaciju koncerata, Hard Rock je poznat i po svojoj impozantnoj kolekciji različitih proizvoda vezanih uz svijet muzike, a i njihovi hoteli posvećeni su r’n’r kulturi koju planiraju da razvijaju i u svojim budućim hotelima.

Hard Rock nije rigorozan kad su u pitanju uslovi koje moraju zadovoljavati njihovi partneri u franšiznom ili menadžment ugovoru, a nije bitna ni veličina hotela, koji variraju od all inclusive koncepta na rivijeri do urbanih boutique hotela u gradskim središtima. Ono što sve povezuje je muzika, koja gosta prati na svakom koraku.

Gosti mogu naručiti vlastitu playlistu tokom boravka, muzika se aktivno koristi i u wellnessu Rock Spa, neki hoteli imaju i Rock Shop.

„Naši hoteli variraju od 100-tinjak do 2000 soba, zavisno od tržišta i tu nema pravila, no recimo da je prosjek između 200 i 400 soba. Naši hoteli su mjesto okupljanja i druženja, mjesto održavanja koncerata i ostalih zabavnih događaja gdje sarađujemo s lokalnim muzičarima, hoteli u kojima će dobiti vrhunsku uslugu wellnessa i gastronomije kojoj posvećujemo jako puno pažnje, a osim odmorišnih gostiju posvećeni smo i kongresnom segmentu pogotovo u gradovima“, pojašnjava Litman. 

 
novembar 23, 2017 at 2:21 pm