Crnogorski Telekom nagrađen za društvenu odgovornost

Podijeli

Crnogorski Telekom dobitnik je glavne nagrade Unije poslodavaca (UPCG) za ovu godinu za društveno odgovorno poslovanje u tri kategorije. Telekom je dobio nagradu za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja u svom poslovanju.

Nagrade za društveno odgovorno poslovanje su dodijeljene danas u sklopu događaja “Jaka privreda – uspješna Crna Gora”, koji je UPCG organizovala u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

UPCG je nagrade dodijelila u tri kategorije – briga za zapsolene, životnu sredinu i zajednicu.

Preduzeću koje je u sve tri kategorije najbolje inkorporiralo društveno odgovorno u svoje poslovanje dodijeljena je Glavna nagrada.

„Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnosti i ostvareni uticaj na sve uključene strane“, navodi se u saopštenju, prenosi Mina business.

Unija je, kako su saopštili njeni predstavnici, dodjelom nagrada nastavila praksu koju je počela prije tri godine, a kojom ima za cilj da javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori.

U oblasti briga za zaposlene, nagradu u kategoriji veliko preduzeće dobila je Societe generale banka Montenegro, dok je u kategoriji malo preduzeće nagrada pripala kompaniji Bild studio.

U kategoriji srednje preduzeće nagrada nije dodijeljena.

U oblasti briga za životnu sredinu nagrada u kategoriji veliko preduzeće dodijeljena je Erste banci, a u kategorji srednjeg preduzeća kompaniji Luka Kotor.

U kategoriji malo preduzeće nagrada nije dodijeljena.

U oblasti briga za zajednicu, ravnopravni dobitnici nagrada u kategoriji veliko preduzeće su Socijete generale banka Montenegro, Crnogorska komercijalna banka i Crnogorski elektrodistributivni sistem.

U kategoriji srednje preduzeće ravnopravni dobitnici nagrada su Luka Kotor i Uniqa osiguranje, dok je kod malog preduzeća dodijeljena Bild studiu.

Javni konkurs za dodjelu nagrada bio je otvoren od 11. oktobra do 3. novembra, a prijave su mogle dostavljati sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.