Miodrag Čanović reizabran za predsjednika Odbora direktora CEDIS-a

Podijeli

Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema DOO Podgorica (CEDIS) je danas na prvoj konstitutivnoj sjednici izabrao Miodraga Čanovića za predsjednika Odbora direktora ove kompanije.

Za članove novog saziva Odbora direktora CEDIS-a su izabrani: Dragan Laketić, Miodrag Čanović, Zoran Đukanović, Aleksandar Mitorvić i Snežana Šljukić.

Čanović je rođen je 1954. godine u Nikšiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore diplomirao je 1977. godine. Poslovnu karijeru započeo je 1977. godine u nikšićkoj Željezari. Funkciju potpredsjednika SO Nikšić Čanović je obavljao od 1997. do 2002. godine, a od tada do 2004. radio je kao savjetnik u Republičkom sekretarijatu za razvoj. Funkciju pomoćnika ministra za energetiku u ministarstvu nadležnom za poslove energetike obavlja od 2004. godine . Radio je i aktivno učestvovao u realizaciji više značajnih projekata iz oblasti energetike. Bio je član Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore od juna 2008. godine. Prvi put je izabran za predsjednika Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema u junu prošle godine.

CEDIS se u junu 2016. godine izdvojio iz Elektroprivrede Crne Gore i posluje kao samostalni pravni subjekat sa licencom za obavljanje poslova operatora distributivnog sistema. Osnovne djelatnosti CEDIS-a su: distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za oko 380 hiljada korisnika na području Crne Gore.