NLB grupa udvostručila dobit

Podijeli

NLB grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila profit od 184 miliona eura, što je 101 odsto više u poređenju sa istim periodom lani, ili 92,5 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine.

„Ovogodišnjim izuzetno dobrim poslovnim rezultatima doprinose sve više i više, u ovom trenutku gotovo polovinom profita, najvažnija tržišta Grupe izvan Slovenije“, rekao je Primož Karpe, predsjednik Nadzornog odbora NLB.

On je dodao da je drugi trend koji je primećen da poslovanje sa fizičkim licima, kao i na tržištima jugoistočne Evrope, sve više doprinose konačnom rezultatu, čime banka dodatno diversifikuje rizike i unapređuje strukturu svojih portfelja.

„Profit koji je NLB Grupa generisala u prvih devet mjeseci već najavljuje istorijski rekordne rezultate za kraj ove godine“ rekao je Karpe povodom objavljivanja rezultata NLB Grupe za treći kvartal 2017. godine.

U istom periodu, NLB Banka Beograd je zabilježila profit od 4,1 miliona eura i značajan rast u kreditiranju građana i privrede.

„Nastavljamo sa trendom rasta u svim segmentima, koji traje već dvije godine. Izuzetno smo zadovoljni i ponosni na sve što smo postigli, posebno zahvaljujući činjenici da smo puno uradili na unapređenju proizvoda i usluga, prilagođavajući se očekivanjima klijenata i trendu digitalizacije poslovanja u finansijskom sektoru. U realizaciju ličnih i profesionalnih planova svojih klijenata u prvih deset mjeseci ove godine uložili smo više od 180 miliona eura, što je oko 45 odsto više od ukupnog plasmana tokom cijele prošle godine, a spremni smo da takav trend i nastavimo“, rekao je povodom objavljivanja kvartalnih rezultata Branko Greganović, predsjednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.