Izdavao nepostojeće apartmane, prevario desetine turista za 12.000 eura

Podijeli

Slovenačka policija potvrdila je u ponedjeljak da je uhapsila osobu koja ovog ljeta u vrijeme turističke sezone lažnim oglasima izmamila novac od više desetina osoba, predstavljajući im se kao vlasnik apartmana u Hrvatskoj, uglavnom u Malinskoj i Puntu na ostrvu Krku.

Riječ je o 28-godišnjem muškarcu iz okoline Ljubljane koji se osnovano sumnjiči za 45 kaznenih djela prevare, a uhapšen je krajem novembra, nakon višemjesečne istrage koja je potrajala zbog zahtjevnog prikupljanja podataka i prijava oštećenih osoba, objavila je u saopštenju ljubljanska policija.

Uhapšeni je na popularnom oglasnom portalu duže vremena objavljivao fotografije apartmana čiji je navodno vlasnik, a kasnije se s oštećenima sastajao predstavljajući im se lažnim imenima i uzimao avans od 200 do 500 eura po osobi.

Ukupno je tako u Sloveniji prevario 45 osoba, koje su mu uplatile na bankovni račun ili predale u gotovini ukupno skoro 12.000 eura.

Žrtve su shvatile da se radi o prevari tek kad su došle na mjesto gdje su željele ljetovati, utvrdivši da apartmani koje su unajmili uopšte ne postoje.