Alibaba stiže u Srbiju

Podijeli

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić razgovarala je u Kini s predstavnicima kompanije za elektronsku trgovinu “Alibaba grupa” koja se interesuje za poslovanje u Srbiji, saopšteno je iz njenog kabineta.

Kako je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo, dogovorena je saradnja kompanije “Alibaba” i tog ministarstva u oblastima turizma, e-trgovine i logistike.

Poslije sastanka sa čelnicima te kompanije u sjedištu grupe u Hangzhou, Matić je izjavila da će biti formirani radni timovi koji će definisati aktivnosti za realizaciju zajedničkih projekata u okviru tih oblasti, prenosi Beta.

“Sastanak je protekao u izuzetno prijateljskoj atmosferi. Zaključeno je da je srpsko tržište za ‘Alibabu’ od izuzetnog značaja i da će u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija dolazak te kompanije na srpsko tržište biti pitanje nekoliko narednih mjeseci”, kazala je Matić.

Ona je dodala da će se nakon utvrđivanja konkretnih projektnih aktivnosti pristupiti potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva i “Alibaba grupe”.

Na sastanku u Hangzhou, predstavnici “Alibabe” predstavili su rad svoje kompanije koja posluje u 156 zemalja svijeta i koja u ovom trenutku ima više od 11 miliona zaposlenih i 488 miliona aktivnih korisnika.