Ovo je lokacija novog crnogorskog grada, vrijednog više od milijardu eura

Podijeli

Kompanija Luštica Development počela je planiranje izgradnje i prodaju budućih stambenih objekata u novoj oblasti kompleksa – naselju Luštica Bay Centrale, koje je planirano na površini od oko 240 hiljada metara kvadratnih na tivatskom dijelu poluostrva.

Luštica Bay Central će, kako je saopšteno iz kompanije, imati više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za slobodne aktivnosti za oko 95 hiljada metara kvadratnih stambene površine. Gradnja će biti podijeljena u sedam faza i planirano je da počne sljedeće godine. 

Zahvaljujući strateškoj poziciji „kapije“ na ulazu u lokaciju i na spoju glavnih puteva lokacije, Central će biti suštinska veza između novih stambenih oblasti, kao što je Marina naselje, Golf i Horizont stanovi.

Luštica Bay ima za cilj da formira naselje u kome fokus neće biti samo na ljetnjikovcima ili kućama za odmor (second homes) unutar Centrala već da omogući da oni postanu stalan dom onima koji se odluče da kupe nekretninu u ovoj zoni. Glavni plan predviđa da maksimalni broj stanovnika bude približno 3500 tokom vrhunca ljetnje sezone i do 1000 stalnih stanara tokom godne. Privlačenje stalnih stanara je vitalni dio stvaranja  napredne zajednice tokom cijele godine.

U namjeri da se integriše sa ostatkom Luštica Bay-a i  građevinski radovi će se uklopiti sa postojećom infrastrukturom i prirodnim okruženjem. Stanovi i javni objektiće biti jedni uz druge, dizajnirani tako da odraze karakter arhetipske arhitekture i da stvore osjećaj privatnosti i prostora. Istovremeno će ostati dobro povezani sa ostalim djelovima projekta.

U centru je planirana kombinacija stanova, prodavnica, restorana, kafića, javnih službi, među kojima i medicinska ustanova i škola, i kulturnih centara, ispreplijetanih između dvorišta, parkova i zelenih površina.

Smješten u bujnom zelenilu poluostrva Luštica, Central zauzima važnu poziciju u sjevero-istočnoj oblasti lokacije, povezujući razne zone u okviru kompleksa Luštica Bay, i spajajući lokaciju sa tamošnjim naseljem Radovići. DNK položaja ove lokacije je prožet istorijskim i strateškim značajem, smještenim oko drevne austro-ugarske tvrđave Radišević, i ranije vojne baze.

Izvrsna saobraćajna povezanost obezbijediće lak prevoz do susjednih područja uključujući teren za golf, marine i plaže. Central ima pristup obližnjim naseljima i lokalnim atrakcijama među kojima i čistoj vodi obližnje plaže Plavi Horizont, plažnih klubova u okruženju i istorijskih gradova Tivat, Kotor i Budva.

Central će postati gradsko jezgro i čvorište Luštice za širu oblast i doprinijeće turizmu širom cijele regije Tivta.

Na 690 hektara zemljišta nadomak Tivta kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kreiran kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad operativan i otvoren za posjetioce tokom cijele godine.

Luštica Bay je planiran da ponudi sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni golf teren u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i druge objekte, cime ce postati destinacija pogodna kako za odmor, tako i stalan zivot.

Za više informacija o uslovima kupovine nekretnina, posjetite njihov sajt.