Žarko Rakčević i Miodrag Kostić zainteresovani za Institut u Igalu

Podijeli

Za Institut “Dr Simo Milošević” u Igalu interesuju se MK grupa srbijanskog biznismena Miodraga Kostica, crnogorski privrednik Žarko Rakčević sa partnerom svjetskim turoperatorom Tomas Kuk, Udruženja ratnih veterana pri UN i španski predstavnici Iberostara koji su suvlasnici bečićkog hotela Iberostar Belvi.

To je “Vijestima” potvrđeno u Tenderskoj komisiji za privatizaciju.

Tender za prodaju jedne do najvećih i najpoznatijih institucija za multidisciplinarno banjsko liječenje na Mediteranu najavljivan je do kraja ove godine ako interesovanja prerastu do nivoa ozbiljne ponude.

Peti pokušaj predstavnika države da prodaju Institut biće prolongiran za narednu godinu.

Vijesti nezvanično saznaju da, i pored značajnog interesovanja, još nema ponude koja bi primarno značila očuvanje osnovne djelatnosti centra, a da nije prioritet atraktivna lokacija ili samo hotelski smještaj.

Prema nezvaničnim informacijama, Udruženja ratnih veterana pri UN je ozbiljan i poželjan kandidat za Institut, ali nije sigurno da mogu pripremiti konzorcijum koji bi ispunio sve uslove za taj projekat.

Uz njih i Kostićevu MK grupu, koja je učestvovala na tenderima za Institut Igalo, interesovanje za model privatizacije hercegnovske kompanije pokazali su Rakčević sa jednim od najvećih turoperatora u svijetu sa kojim sarađuje u hotelu Vile Oliva, te Iberostar.

Jedna od opcija koja je dosad zagovarana, osim prodaje većinskog paketa državnih akcija, bilo je upravljanje centrom na pet godina i dokapitalizacija, a od ulaganja bi zavisio vlasnički udio partnera.