Danica Čelebić i Luka Petrić predstavljaju Crnu Goru na Telenor Forumu mladih u Oslu

Podijeli

U petak, 8. decembra, počeće peti po redu Telenor Forum mladih, koji će se tokom četiri dana održavati u Oslu.

Događaj i ove godine Telenor organizuje u saradnji sa Nobelovim centrom za mir, saopšteno je iz crnogorskog Telenora.

“Crnu Goru na ovogodišnjem Forumu predstavljaju Danica Čelebić i Luka Petrić, koji su dio grupe od 24 učesnika iz zemalja Evrope i Azije u kojima Telenor posluje. Danica i Luka izabrani su od gotovo 8.000 prijavljenih kandidata u 12 zemalja. Tokom trajanja Foruma, učesnici će biti podijeljeni u timove, i raditi na pronalasku digitalnih rješenja za ostvarenje Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija”, navodi se u saopštenju.

Danica Čelebić (26) jedan je od osnivača NVO Internet Society Crna Gora i nastoji da unaprijedi život mladih uz pomoć digitalnih tehnologija.

Luka Petrić (21), student Mašinskog fakulteta, učestvuje u radu studentskih organizacija i brojnim projektima povezanim sa digitalnim tehnologijama.

“Tokom boravka u Oslu, učesnici će prisustvovati događajima organizovanim u čast dobitnika Nobelove nagrade za mir. Ove godine, nagrađena je međunarodna kampanja ICAN za smanjenje i uništavanje nuklearnog oružja u svijetu”, saopšteno je iz kompanije.

Učesnici Foruma mladih, kako se zaključuje, na rješavanju globalnih izazova radiće do maja naredne godine, kada će svoje rezultate predstaviti na okupljanju u Bangkoku.