Domaći proizvodi nijesu dovoljno vidljivi u marketima

Podijeli

Ministarstvo ekonomije će, zajedno sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Privrednom komorom (PKCG), u sljedećoj godini realizovati projekat koji ima za cilj obezbjeđivanje bolje vidljivosti domaćih proizvoda u trgovinskim lancima, najavilaje ministarka ekonomije Dragica Sekulićnakonjučerašnjeg Biznis karavana, kojije održan u Podgorici.

Vidljivost

“Crnogorski proizvođači nemaju toliko problema sa otkupom svojih proizvoda, koliko sa tim da kupci ne znaju da je to crnogorski proizvod ili se on nalazi na nekom neprimjetnom mjestu u trgovinama kao posljedica mnogo većeg lobiranja velikih proizvođača koji su prisutni u našim prodavnicama, a funkcionišu u okruženju”,kazala je ministarka Sekulić.

Namjera je, kako je dodala, da se kroz najavljeni projekat podstakne ekonomski patriotizam na način što će Ministarstvo ekonomije, u saradnji sa UNDP-j em i PKCG, zakupiti određeni broj polica u trgovinama.

“I da te police budu brendirane, da se na njima nalaze crnogorski proizvodi i da građani znaju da kupovinom proizvoda sa tih polica mogu dati svoj doprinos crnogorskoj privredi i ekonomiji. Naći ćemo način da svi koji izraze interesovanje i imaju dokaz da proizvode u Crnoj Gori, nađu svoje mjesto. Sve to će pratiti i pravljenje baze podataka šta se sve proizvodi u Crnoj Gori”, rekla je Sekulić. Ona je dodala da će taj projekat finansirati iz državnog budžeta, a dijelom iz granta UNDP-ja.