Raspisan tender za žičaru kod Đalovića pećine, za projekat i gradnju četiri miliona

Podijeli

Kod Đalovića pećine, u opštini Bijelo Polje, u planu je izgradnja osmosjedne žičare za prevoz putnika,

Direkcija javnih radova Crne Gore raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju žičare sa pratećim sadržajima. Procijenjena vrijednost cjelokupne javne nabavke, sa uračunatim PDV-om je četiri miliona eura.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, potrebno je isporučiti i ugraditi osmosjednu žičаru i izrаditi tehničku dokumentаciju. U pitanju je žičаra dužine 1,6 km, kapaciteta od 72 do 80 putnika na sat, maksimalne brzine kretanja užeta od pet metara po sekundi.

Projektant je dužan da izradi idejno rešenje, idejni projekat, glavni projekat i projekat izvedenog objekta. Rok izrade idejnog rešenja žičаre je tri mjeseca od dana potpisivanja Ugovora, izrade idejnog projekta žičаre je tri mjeseca od dana prihvatanja idejnog rešenja, izrade Glavnog projekta žičаre je tri mjeseca od dana dobijanja pozitivnog Izvještaja Komisije za reviziju Idejnog projekta.

Rok za izgradnju žičare je devet mjeseci od dana prijave građenja objekta.

Ponude se mogu predati Direkciji javnih radova Crne Gore u Podgorici do 19. februara 2018. godine do 8:30, a njihovo javno otvaranje biće održano 30 minuta po isteku tog roka.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće donijeta u roku od 120 dana od javnog otvaranja.