Alibaba stiže na srpsko tržište u narednih šest mjeseci

Podijeli

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da se dolazak kineske Alibaba grupe na srpsko tržište može očekivati u narednih pola godine.

“Kada govorimo o periodu dolaska ‘Alibabe’ u Srbiju, govorimo o narednih šest mjeseci”, rekla je Matićeva za RTS, i dodala da će uskoro biti formirani operativni timovi koji će biti zaduženi za teme, online turizam, elektronsko plaćanje i za logistiku i distribuciju.

“Ako ta grupacija otvori logistički centar za ovaj dio Evrope to bi značilo ulazak ‘Alibabe’ na naše tržište”, rekla je Tatjana Matić, prenosi Beta.

Ona je navela da je Srbija unaprijedila svoju regulativu, ali da na operativnom planu ima poteškoća na kojima će se raditi i dodala da je Narodna banka Srbije započela izmjene zakonskih rješenja što je važno za elektronsko plaćanje i elektronsku trgovinu.

Matićeva je podsjetila da je 5. decembra u Kini dogovorena saradnja između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Alibaba grupe, koja posluje u 156 zemalja.